Персональна виставка творів Андрія Кадигроба
28 апр 2011 12:23 5097
Персональна виставка творів Андрія Кадигроба

27 квітня 2011 року у Малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею – у відділі підліткового читання та організації змістовного дозвілля користувачів учнів 6-9 класів Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара відбулося відкриття персональної виставки творів Андрія Кадигроба.

Кадигроб Андрій Миколайович народився 4 квітня 1981 року в м. Кіровограді. У 1998-1999 роках навчався на факультеті дизайну Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки (КІРУЕ). Викладач з фаху – Олександр Демиденко. У 2005 році закінчив видавничо-поліграфічний факультет Національного технічного університету України (колишній Київський політехнічний інститут). Працює в техніці олійного живопису, в жанрах пейзажу та натюрморту, надає перевагу традиційному реалістичному живопису з сміливим трактуванням форм.

Учасник багатьох обласних та всеукраїнських художніх виставок. Персональні виставки пройшли у Кіровоградському обласному художньому музеї (листопад 2004 року, квітень 2007 року), у Кіровоградському міському художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна (квітень 2006 року), у київських галереях «Мистець» (січень 2005 та 2006 років), «Дім Миколи» (жовтень 2007 року), у торгівельному центрі м. Доха, Катар (лютий 2009 року), у Національному заповіднику «Софія Київська» в рамках проекту «Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської» (липень 2009 року).
4 квітня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставки творів Андрія Кадигроба, присвяченої до 30-річчю з дня народження автора.

Твори експонуються в приватних галереях Києва, Праги, Будапешту та Парижу.

Андрій Миколайович проводе велику виставкову роботу у своїй галереї, яка розміщена за адресою: м. Кіровоград, вул. Шевченка, 17. В галереї відкриваються численні виставки живопису, фотографії; проходять різноманітні презентації, творчі вечори, концерти, та інші акції. Велика робота проводиться галереєю у напрямку громадської діяльності. Справжньою подією у культурному житті області стало щорічне проведення Великоднього благодійного аукціону спільно з Медіа-групою «Весь Кіровоград» та Кіровоградським обласним художнім музеєм. Також з благодійною метою проводиться Фото-бієнале.

У 2006 році Андрій Кадигроб став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудовіУкраїни у номінації «За творчі досягнення».

У 2009 році був нагороджений подякою Кіровоградської міської ради за проведення Великоднього благодійного аукціону у м. Кіровограді спільно з медіа-групою «Весь Кіровоград» та Кіровоградським обласним художнім музеєм.

Твори молодого художника зберігаються в зібранні Кіровоградського обласного художнього музею, Кіровоградського міського художньо-меморіального музею О.О. Осмьоркіна, Національному заповіднику «Софія Київська», галереї «Єлисаветград», в приватних колекціях України, Чехії, Франції та інших країн.
У рамках відкриття виставки відбувся сольний концерт кіровоградської співачки і композитора Катерини Соломєєвої. Також К. Соломєєва презентувала нову пісню «Талісман».

 

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом
Кіровоградського обласного художнього музею –
картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»