Виставка творів «Країна мрій» та експозиція «Творчість наших дітей» до Міжнародного дня захисту дітей
4 июня 2010 12:38 12563
Виставка творів «Країна мрій» та експозиція «Творчість наших дітей»  до Міжнародного дня захисту дітей

1 червня 2010 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилась виставка творів «Країна мрій» та експозиція «Творчість наших дітей», приурочені до Міжнародного дня захисту дітей.

Відзначення Міжнародного дня захисту дітей було засноване рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок у листопаді 1949 року. Відтоді щороку в перший день літа відзначається свято, яке створене не тільки для веселого святкування, але й для нагадування суспільству про необхідність дотримання прав дитини. Напередодні 1 червня і саме в цей день в багатьох країнах світу проходять благодійні акції, які покликані допомогти та підтримати дітей-сиріт та дітей-інвалідів.
Цього дня в містах та селищах України культурно-просвітницькі заклади проводять благодійні концерти, вистави та інші заходи для дітей, в музеях здійснюється безкоштовне обслуговування. Обов’язок кожного громадянина нашої країни - створити для дитини незабутнє свято до Міжнародного дня захисту дітей .

1 червня – це перший день літнього дитячого відпочинку та оздоровлення. За літній період наші діти наберуться сил та здоров’я, навчаться чомусь новому. Частина дітей буде відпочивати в оздоровчих таборах та на базах відпочинку, інша – у бабусі в селі. За три літні місяці юні громадяни країни пізнають казковий та реальний світ, подорослішають та порозумнішають.
На виставці «Країна мрій» до Міжнародного дня захисту дітей можна побачити картини з зображенням місць та краєвидів, де дітвора відпочиває влітку, а також улюблених розваг підростаючого покоління, це роботи В.М.Луганщука (1945 р.н.) «Україна…», Г.О.Топнікова (1927 р.н.) «А в нас у дворі нема гуляти де дітворі», А.Є.Сузюмова (1941 р.н.) «У парку 50-ти річчя Жовтня» та «Гастролі цирку в Кіровограді», А.Д.Кімнатного (1980 р.н.) «У дендропарку».

В експозиції «Творчість наших дітей» представлені експонати, надані співробітниками Кіровоградського обласного художнього музею, тому що саме їх діти та онуки презентують вперше на виставці свої творчі роботи - твори виготовлені руками дітей на уроках праці та образотворчого мистецтва, у шкільних гуртках та секціях дитячо-юнацького центру. Це вироби із паперу та природних матеріалів Софії Дмітрієвої ( 1-Г кл., ЗОШ № 25) та Яковлєва Олександра (1-Б кл., ЗОШ № 31), малюнки Аміни Колеснікової (1-Б кл., ЗОШ № 26) та пластилінова аплікація і малюнки Наталії Малявіної (2-Г кл., ЗОШ № 9).

Прекрасні роботи у техніці «Ізонитка» та вишиту картину представила Калмикова Яна ( 4-В кл., гімназія імені Т. Шевченка), а Французан Ірина (4-А кл., ЗОШ № 4) – вироби з кольорових стрічок і паперу та роботи в техніці килимарства.
Експонуються на виставці роботи найменших учасників – вихованців дитячих дошкільних закладів: малюнок, пластилінові та паперові аплікації Ігоря Осіпова (6 років, д/с № 72), малюнок і аплікації з паперу Александрової Даші (3 роки, д/с № 4), малюнки Захарової Юлії (6 років, д/с № 24).
Дівчата старшого шкільного віку, які беруть участь у різноманітних навчальних і розважальних заходах музею та допомагають в проведенні майстер-класів також надали для експонування свої творчі доробки: пластилінове сільське подвір’я та малюнки пастеллю Чошевої Вікторії (6-А кл., ЗОШ № 29), вироби з бісеру, вишивка та пап’є-маше Юлії Шаповал (7-Б кл., ЗОШ № 31), роботи з бісеру Яковлєвої Каріни (7 кл., ЗОШ № 17), живописну картину, батік, ляльки-мотанки та вироби в техніці килимарства Юлії Степанок (10-В кл., гімназія імені Т. Шевченка).

Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня, зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.