Виставка однієї картини «Ідентифікація взаєморозуміння»
21 мая 2009 15:28 2810
Виставка однієї картини  «Ідентифікація взаєморозуміння»

16 травня 2009 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки однієї картини «Ідентифікація взаєморозуміння» (1992) члена Національної спілки художників України Федора Лагно приурочена Міжнародному дню музеїв.
Федір Федорович Лагно народився 24 лютого 1956 року в с. Нова Осота Олександрівського району. У 1983 році закінчив факультет дизайну Харківського художньо-промислового інституту (зараз Харківська академія дизайну та мистецтв). З 1983 року бере участь в багатьох республіканських та міжнародних виставках:
- 1990 рік – персональна виставка живописних творів у Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д.І. Чижевського;
- 1991 рік – лауреат Міжнародного Бієнале Львів – 91 «Відродження», отримав запрошення до Польщі;
- 1993 рік – персональна виставка графіки у Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д.І. Чижевського;
- 1994 рік – поїздка до Італії в групі п’яти українських художників, творча практика в містах Монгідоро, Болонья, Венеція;
- з 1998 року – співпраця з творчою групою «Фабрика дизайну» (м. Москва), розробка концепт-проектів, креативу продукції, товарних брендів.
- 2005 рік - персональна виставка «Зустріч із друзями» у Кіровоградському обласному художньому музеї.
Роботи Ф. Лагно знаходяться в зібраннях Міністерства культури і туризму України, Львівської картинної галереї, Кіровоградського обласного художнього музею, а також в приватних зібраннях США, Канади, Японії, Великобританії, Італії, Росії та України.
Зараз художник живе і працює в смт Олександрівці.
«Культура гуманізму та її проекція через призму біблійних притч, дає поштовх для пошуку тих творчих сентенцій, які я виношу на суд глядача і в яких я намагаюсь викликати рефлексію душі, розуму і серця. Керуючись постулатом: довіряй тому, хто шукає істину, і не довіряй тому, хто її знайшов, я виходжу зі своєю творчою версією на діалог з глядачем і даю можливість йому закінчити мою думку» (Ф. Лагно).

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи
Кіровоградського обласного художнього музею