Пам’яті Ніни Георгіївни Федорової (1921 – 2010 рр.)
14 дек 2010 16:55 2434
Пам’яті Ніни Георгіївни Федорової (1921 – 2010 рр.)

8 грудня 2010 року пішла з життя Ніна Георгіївна Федорова. 21 листопада 2010 року Ніні Георгіївні виповнилося 89 років.

Ніна Георгіївна – вдова художника, члена Спілки художників СРСР Володимира Олександровича Федорова (1920-1986). Вона була не просто дружиною художника, але й другом, музою, берегинею пам’яті про чоловіка, його багатої творчої спадщини. Всі роки свого життя вона берегла вірність пам'яті про Володимира Олександровича – чоловіка, художника, всіляко пропагувала його творчість. Її знали та поважали усі музейники нашого краю. Проте найтісніші стосунки пов’язували Ніну Георгіївну з колективом Кіровоградського обласного художнього музею.

За роки тісного спілкування та співпраці Вона передала в дарунок до фондів Кіровоградського обласного художнього музею вагомий мистецький доробок Володимира Федорова (не одну сотню живописних та графічних робіт, нагороди, відзнаки, особисті речі). Це безпрецедентний випадок в музейній практиці. Колектив музею віддає належне безкорисливості Ніни Георгіївни. Адже, найважливішим для Неї була пам'ять про чоловіка, його творчість.

Ніна Георгіївна була ініціатором відкриття в залах обласного художнього музею багатьох виставок Володимира Олександровича, присвячених ювілейним датам. Ніна Георгіївна була добрим другом та завжди бажаним і дорогим гостем в обласному художньому музеї.
Ми низько схиляємо голови за подвижницьку працю Ніни Георгіївни, за її вагомий внесок у розвиток музейної справи, примноження культурно-мистецької скарбниці не тільки Кіровоградщини, а й України. Пам'ять про Неї назавжди залишиться в наших серцях.


З глибоким сумом
колектив Кіровоградського обласного художнього музею