Чи потрібно розвивати дітей раннього віку?
14 дек 2010 17:09 3308
Чи потрібно розвивати дітей раннього віку?

Людський мозок, на думку вчених, налічує приблизно 1,4 мільярда клітин, і період розвитку мозкових клітин, коли зв’язки між ними формуються найбільш активно– це період від народження дитини до трьох років. Вже в перші шість місяців після народження малюка, його мозок досягає 50% розвитку свого дорослого потенціалу, а до трьох років – 80%!

З моменту народження у малюка спочатку інтенсивно розвивається потилична частина мозку, а вже до чотирьох років у цей складний процес включаються лобні ділянки. Такі зрілі здібності, як мислення, потреби, творчість, почуття розвиваються після трьох років. Але вони використовують базу, сформовану у перші роки життя!

Вченими доведено, що дорослій людині багато навичок вже неможливо набути, якщо вони не були засвоєні в дитинстві!
Отже, ранній вік – це саме ті найважливіші перші три роки життя малюка, які є сприятливим періодом для розвитку його природних здібностей .

Стримування розвитку малюків традиційним відкладенням початку їх розвитку на більш пізні терміни приводить до гальмування інтелектуального потенціалу . Внаслідок такого підходу назавжди втрачається дорогоцінний час, відведений природою на максимальне задоволення пізнавальних потреб дитини.

Іноді молоді батьки зізнаються, що не знають, як розвивати малюка, а підготовкою дитини до школи взагалі починають активно займатися лише за рік до вступу у 1-й клас. От і виходить, що учень починає знайомитися із шкільною програмою, маючи посередньо розвинені розумові здібності. Школу він закінчує як посередній учень, а потім до університету вступає посередній абітурієнт і стає студентом із такими ж знаннями. А далі суспільство поповнюється посередніми молодими спеціалістами. Такі особи заповнюють ніші у всіх сферах життя суспільства на всіх рівнях. Людство вже досить відчутно страждає від значної кількості безініціативних і безвідповідальних молодих людей, які мають низький рівень освіти, культури та кволий життєвий тонус?

Діти, яким батьки своєчасно забезпечать розвиток інтелектуальних здібностей, виростуть кмітливими, здоровими, з гарними манерами. А в майбутньому - успішно підкорять усі життєві вершини й гідно самореалізуються у суспільстві.
Рано розвинена Ваша дитина успішно підкорить життєві вершини!