Що «вміють» сучасні телевізори Smart TV
22 авг 2023 18:05 272
Що «вміють» сучасні телевізори Smart TV

Уявити, що телевізор стане провідником у світ інтернету, було майже неможливо ще 10–15 років тому. Сьогодні — це реальність, яка з кожним роком надає додаткові переваги. Смарт ТВ у сучасних девайсах — це не просто перегляд улюблених серіалів на всесвітньо відомих стрімінгових платформах. Телевізори зі Smart TV здатні на більше, а на що саме — розбираємось у статті.

Єдиний медіацентр для роботи та розваг

Кожен пристрій із функцією Смарт ТВ — це справжній Smart Hub. У телевізорі поєднані браузер, магазин із програмами, купа можливостей кастомізувати застосунки. У користувача є доступ до онлайн-кінотеатрів, музичних хостингів, ігор і соціальних мереж.

Телевізор може замінити комп’ютер

Здебільшого моделі Smart TV підтримують роботу в режимі DeX. Ця функція дає можливість трансформувати ТВ у справжній ПК. Треба тільки підключити бездротову клавіатуру та мишку — і ваш офіс для віддаленого навчання чи роботи готовий.

У цьому режимі на телевізорі можна працювати з різними файлами та програмами, зберігати інформацію в хмарному сховищі, проводити зідзвони з колегами та брейнштормити в будь-який зручний час.

Multi View — для багатозадачності

Якщо ви не любите витрачати час даремно, то функція поділу дисплея на зони точно знайде практичне застосування. З її допомогою можна одночасно дивитися кілька відео з різних джерел, що, наприклад, дуже зручно для перегляду спортивних змагань.

Або є можливість бачити на одному екрані своїх суперників у грі, дивитися на фоні серіал і встигати відповідати друзям у месенджері. Використовувати таку функцію найбільш зручно, якщо у вас встановлено телевізор 43 дюйми або більше. Велика діагональ дає вільну площу на екрані, яку можна ефективно використати для роботи й розваг.

Коннект зі смартфоном — в один клік

Тільки уявіть: ви повертаєтеся додому й дорогою слухаєте новий альбом улюбленого виконавця або цікавий подкаст. Переступивши поріг дому, активується функція Tap View — і ви можете слухати або дивитися улюблений контент на великому телевізійному екрані. Для цього потрібно лише увімкнути ТВ — і більше нічого, усе інше система зробить сама.

Швидке налаштування ігор

Більшість сучасних моделей зі Смарт ТВ мають інтелектуальні алгоритми роботи, які дають змогу швидко фіксити ігрові налаштування. Змінюється співвідношення сторін екрана залежно від контенту, що транслюється.

Реалістичність зображення з автоматичною корекцією кольору доступна завдяки швидкій обробці інформації різноманітними нейромережами. Телевізори мають окремі функції для пришвидшення реакції на дії користувача.

Управляйте системою «розумний дім»

Через панель інструментів користувачу може надходити інформація з домофона, від побутових пристроїв, а також камер спостереження. Дистанційно ввімкнути кондиціонер, коли під рукою немає смартфона чи пульта, — не проблема, якщо є телевізор зі Смарт ТВ.