Як зберігати взуття вдома
2 марта 2024 20:31 69
Як зберігати взуття вдома

Улюблені лофери або снікери можна із задоволенням носити багато сезонів. Й вони вірою та правдою вам слугуватимуть, але тільки за умови, що ви навчитеся правильно зберігати взуття дома та зможете якісно його доглядати. Ми із задоволенням підкажемо, як це робити. Закцентуємо увагу на потрібних меблях, але й супутні питання теж розглянемо.

sStJt3a0DIcnksny1utW-INQxsA9ziQjTM3biA2-9jbK3IK410ED4IP9uJ68JoWC32fsoe76xnOlPwTd6EDgQl3qMTCuv7dEuPHdNAa7YcXSpao4AWJwQtdl4_hyJqA1kLjY4GgXQtmcGOqGMsdik9g

Фото https://aklas.ua/. Тумба під взуття Світ меблів (Україна)

Яким має бути взуття для зберігання

Ви вільні скористатися закритою шафою або стелажем. Сховищем для ботильйонів та тімберлендів може стати тумба для взуття або навіть скринька під ліжком. Що б ви не обрали, вам в будь-якому випадку слід провести певну підготовку.

Перед зберіганням взуття потрібно почистити: якщо воно шкіряне, то протерти зволоженою губкою, якщо текстильне, то випрати та висушити. А потім набити папером або ватою чи вставити всередину утримувачі, щоб кросівки чи черевики не втратили свою форму. 

Де зберігати взуття вдома

Можна назвати відразу кілька місць — перевірених часом та досить зручних “схованок”:

  • у спеціально облаштованій ніші або навіть окремій гардеробній;
  • в передпокої або в комірчині;
  • в спальні або навіть на балконі.

Для кожного з цих місць можна підібрати відповідні меблі: стелаж для гардеробної, тумбу для передпокою та інші. Їх ви знайдете, наприклад, в aklas.ua/ua, де дуже зручно замовляти. 

Але важливо, щоб придбані вами меблі давали змогу розсортувати взуття — за типом, сезоном, власниками, тощо — для зручності зберігання. Й, звісно, вони повинні захищати від псування. 

Фото: Тумба для взуття (Україна)

Які меблі гарно підходять для зберігання взуття

Розглянемо не тільки знані та популярні, а ще й доволі оригінальні, проте зручні варіанти.

  • Відкриті шафи та стелажі — максимально місткі, можуть мати потрібну кількість рядків та поверхів полиць, що дає широкі можливості для сортування. Проте займають порівняно багато простору, тому підходять для великих кімнат. А ще взуття, яке вони зберігають, бачать усі.
  • Тумби спеціальної конструкції, які називають взуттєвицями. Мають 2-3 рядки полиць та закриту частину зі скриньками — для ключів та інших дрібниць. Більш компактні у порівнянні зі стелажами, що дозволяє поставити одну з них в передпокої або в комірчині. Корпус забезпечує захист від зовнішніх факторів.
  • Висувна скриня під ліжком — надійно ховає взуття від стороннього ока, тому буде цілком підходящим варіантом, якщо ви не проти зберігати кросівки в спальні. Проте від неї не буде ніякої користі, коли зламається той механізм, що дозволяє їй виїзжати.

А також є відкидні комоди та пуфи. Є підвісні корзини та прозорі контейнери-органайзери. Зберігати взуття можна в прихованих шухлядах, на висувних або навіть на відкритих полицях. Мінус у всіх цих варіантів один — вони не дають багато місця.

Але ж вибір є, тож зберігайте взуття так, як вам зручно.