Види зволожувачів повітря
26 фев 2023 06:44 335
Види зволожувачів повітря

Потреба у використанні зволожувача повітря особливо зростає в холодну пору року. Це пов'язано не тільки з використанням нагрівальних приладів, але й з тим, що в холодному повітрі волога тримається набагато гірше, ніж в теплому. Але не буде зайвим цей прилад і тоді, коли на вулиці тепло. Навпаки, літня спека набагато простіше переноситься організмом, якщо повітря достатньо зволожене. 

Такий прилад не просто зволожує повітря, а й позитивно впливає на здоров'я людини. Якщо повітря не сухе, шкіра та волосся не пересихають, а з носових пазух виводиться зайвий слиз, що перешкоджає розвитку захворювань. Але не варто забувати про те, що зволожувачі повітря теж потребують певного догляду — регулярного очищення та додавання рідини. Інакше всередині приладу можуть розвиватися мікроби та грибки.

Які бувають зволожувачі повітря 

Виділяють дві основні групи побутових зволожувачів повітря — прохолодні та теплі. Додатково є розділення приладів на категорії, які відрізняються між собою конструкцією та принципом роботи. Ознайомлення з особливостями кожного з видів дозволить зробити правильний вибір.

  1. Традиційні зволожувачі. Найпростіші за принципом роботи прилади: повітря всмоктується всередину та проходить через спеціальний водонасичений фільтр. В результаті воно насичується частинками води та мінералами з неї. Традиційні зволожувачі не передбачають нагрівання води, проте потужний вентилятор може стати причиною шуму під час роботи. 
  2. Ультразвукові зволожувачі теж відносяться до прохолодного типу. За рахунок високочастотних ультразвукових коливань частини води перетворюються на своєрідний туман, який зволожує повітря у приміщенні. В такі прилади рекомендується заливати очищену воду, оскільки вони працюють без фільтрів, а осад з мінералів у процесі роботи може перетворюватися на пил. Обираючи ультразвуковий зволожувач на сайті allo.ua у Дніпрі, враховуйте, що такі моделі відрізняються компактними розмірами та низьким рівнем споживання енергії.
  3. Парові зволожувачі або зволожувачі теплого туману, насичують повітря вологою за рахунок генерації пару. Якщо додати до води певну кількість лікарського засобу або ефірні олії, можна використовувати прилад у якості своєрідного інгалятора. Окрема перевага пристроїв цього типу — вони сприяють підвищенню температури повітря у приміщенні. Однак в теплу пору року дана особливість може стати суттєвим недоліком.

Додатково зволожувачі повітря поділяються за площею дії: 

  • Настільні є компактними приладами й відмінно справляються зі зволоженням повітря у невеликих кімнатах. 
  • Консольні відрізняються великими габаритами, адже місткість ємності для води в них становить від 20 до 40 літрів. За рахунок наявності коліщаток, прилад можна переміщувати по різним частинам приміщення.
  • Центральні зволожувачі відрізняються високою ефективністю, але й являються найдорожчими з усіх. За рахунок розміщення всередині повітроводу та безперервної роботи, забезпечує створення комфортного мікроклімату всередині приміщення.