Вибираємо ванну правильно!
23 марта 2023 17:38 316
Вибираємо ванну правильно!

Ванна – це сантехнічний прилад, призначений для купання. Виглядає він як прямокутна або овальна ємність, яка наповняється  водою, що дозволяє людині занурити своє тіло для миття або відпочинку, релаксу та зняття фізичної втоми. Ось деякі моменти, на які варто звернути увагу при виборі цієї сантехніки:

  • Матеріал: вони виготовляються з різних матеріалів, акрил, скловолокно, емальована сталь, чавун, штучний і природний камінь. Кожен матеріал має свої плюси і мінуси, тому важливо обрати той, який відповідатиме вашим потребам і бюджету.
  • Розмір і форма: створюються в різних розмірах і формах, тому підійдуть для ванних кімнат будь-якої площі і геометрії. Перед покупкою слід врахувати розміри приміщення та кількість вільного місця для розміщення цієї сантехніки. Також обміркуйте те, хочете ви вбудовану чи окремо стоячу ванну, віддаєте перевагу стандартній прямокутній формі чи бажаєте щось більш унікальне.
  • Характеристики: можуть наділятися різноманітними додатковими функціями, включаючи вбудовані форсунки для СПА, захист від переливу та вбудоване освітлення. Подумайте про функції, які є найважливішими для вас і ваших потреб.
  • Встановлення: це може бути складний процес, тому вам варто оцінити, чи можете ви виконати його самостійно, інколи краще заручитися допомогою професіонала.
  • Технічне обслуговування: різні типи ванн потребують різного рівня догляду. Наприклад, вироби з акрилу та скловолокна легше чистити, ніж чавунні аналоги. Проте емальовані чавунні моделі легко реставрувати і відновити їхній функціонал.

Роблячи вибір, важливо враховувати ваші особисті потреби, уподобання та бюджет. Правильно підібрана сантехніка забезпечить максимальний комфорт водних процедур, тож знайдіть час, щоб взяти до уваги усі нюанси. Тому, варто попросити допомоги у спеціалістів, або проконсультуватися перед покупкою із продавцями-консультантами. Наприклад, отримати вичерпну консультацію та зробити вдале онлайн-замовлення, можна в спеціалізованому інтернет-магазині сантехніки SanTechShara: https://www.santechshara.ua/santehnika/vanni/

 

Вибір, на основі матеріалу виготовлення

Критерії вибору можуть залежати від різних факторів, включаючи матеріал, з якого дана сантехніка виготовлена. Ось декілька критеріїв, які допоможуть вибрати відповідний матеріал для ванни:

  • Міцність і довговічність: вона має бути дуже міцною і довговічною, оскільки її використовують щодня і на неї діє велике навантаження. Якщо шукаєте ванну, яка буде справно служити протягом багатьох років, краще вибрати матеріали, які мають високу міцність і довговічність, наприклад, чавун, чи сталь.
  • Теплопровідність: цей аспект впливає на комфорт користування. Наприклад, чавунні ванни добре зберігають тепло, тоді як акрилові не такі теплопровідні і можуть охолонути швидше.
  • Легкість очищення: важливо, щоб чаша була легкою в очищенні, особливо якщо вона використовується щодня. Наприклад, акрилові резервуари мають гладку поверхню, що дозволяє легко видаляти забруднення.
  • Естетика: матеріал також впливає на її зовнішній вигляд. Наприклад, акрилові ванни мають більш широкий асортимент кольорів і форм, ванни з чавуну дещо обмежені у виборі дизайну, а ціна оригінальних форм дуже висока, враховуючи також високу вартість чавуну.
  • Ціна: це теж важливий фактор вибору. Чавунні ванни зазвичай дорожчі, ніж ванни з інших матеріалів, акрилові моделі одні з найдоступніших на ринку.

Як бачите, процес пошуку оптимального рішення для комплектації ванної кімнати доволі складний, потрібно взяти до уваги безліч технічних та практичних деталей.