Страховка ОСЦПВ — у чому суть і де придбати
15 фев 2022 14:45 455
Страховка ОСЦПВ — у чому суть і де придбати

Придбавши авто і виїхавши на ньому на дорогу, кожний автовласник прагне відчувати впевненість у тому, що якщо щось трапиться, він буде надійно захищений від наслідків ймовірних автопригод. Допомогти у цьому зможе обов’язкове автострахування. Головний його принцип полягає в тому, що якщо водій стане винуватцем аварії, йому не треба буде сплачувати компенсацію стороні, що постраждала. Замість того, щоб викладати з власної кишені величезні суми, люди купують поліс ОСЦПВ, на підставі якого страхова компанія компенсує все або більшу частину витрат, пов’язаних з автомобільною аварією або іншим ушкодженням чужого транспортного засобу. При цьому важливо розуміти, що слід уважно вибирати надійну страхову компанію, яка гарантовано забезпечить виплату обіцяних коштів у повному обсязі.

У чому суть ОСЦПВ

Обов’язкове автострахування — це угода між власником авто та страховою компанією, за якою автовласник погоджується сплатити страховий внесок в обмін на захист від фінансових втрат. Автоцивілка покриває та гарантує виплати постраждалим, якщо:

  • пошкоджено транспортний засіб, що належить іншому водію;
  • внаслідок аварії нанесено збитки нерухомості (наприклад, водій в’їхав у будинок, кіоск та ін.);
  • люди, що постраждали в ДТП, отримали тілесні ушкодження.

Ліміти виплат сьогодні такі: 130 тис. грн. — на ремонт техніки або нерухомості та 260 тис. грн. — на лікування. Відсутність поліса ОСЦПВ карається штрафом від 425 до 850 грн.

Як розраховується ціна ОСЦПВ

Щоб не прогадати при виборі страхових продуктів, слід уважно порівнювати пропозиції різних компаній. Для цього треба відвідати електронний ресурс обраної компанії, і там за допомогою онлайн-калькулятора можна розрахувати попередню вартість поліса. Кінцева вартість договору залежить від:

  • місця реєстрації. Чим більше населений пункт, де зареєстровано авто, тим вищою буде ціна за страховку. Це пов’язано з тим, що у великих містах зростає ризик потрапляння в ДТП через щільний трафік;
  • типа транспортного засобу і способу користування ним. Приміром, страховка для таксі коштуватиме дорожче;
  • наявності франшизи. Це та частина грошей, яку заплатить сам винуватець аварії у разі настання страхового випадку. Якщо обрати варіант з нульовою франшизою, вартість страховки зросте.

Власник авто може зареєструватися з більшою сумою покриття. І тоді максимальний розмір виплати сягне 500 тис. грн, що дозволить відчувати себе ще більш впевнено в дорозі.

kxwnlBWW6frU5nxU625pmAJrB_138HTtKbhH3g8E9tUL3TL-U1GgoxKeVcwnPWHm0Lls-GR0UcCZWZRB0KRK8fMQFyrgzabjYxD-Enl_fBAP5Te3K0Clpuae90VZOYLFzdLzUkpH

Як придбати електронний поліс ОСЦПВ

Зараз цей процес значно спростився. Наприклад, якщо є бажання купити автоцивілку на сайті компанії VUSO, то це можна буде зробити за допомогою декількох простих кроків:

  • до спеціальної форми занести дані про автомобіль. Слід буде вказати місто реєстрації, тип ТЗ, його номер та деяку іншу інформацію;
  • отримати листа з унікальним кодом замовлення, що буде зареєстровано у базі Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ);
  • підтвердити свої наміри, скориставшись електронним підписом або іншим способом;
  • сплатити страховку онлайн;
  • отримати PDF-документ зі страховкою та зберегти його на будь-якому доступному гаджеті.

 

У разі необхідності завжди можна буде перевірити документ в електронній базі МТСБУ. За унікальним кодом його можна дуже легко відшукати в загальнодоступному реєстрі. Почавши співпрацювати зі страховою компанією VUSO, кожен клієнт зрозуміє, що в цій СК все продумано до дрібниць не тільки під час оформлення договорів, але й при настанні страхових випадків. Страхувальник може розраховувати на цілодобову підтримку та кваліфіковану допомогу в усіх складних ситуаціях.