Переваги мікрокредитів
18 янв 2022 12:49 451
Переваги мікрокредитів

 

Кредитні товари стали невід'ємною частиною життя сучасної людини. Сьогодні надані у позику кошти спрямовуються на різні цілі: покращення житлових умов, покупку нерухомості, автомобіля, на оплату навчання, лікування, на туристичні поїздки. Вибір величезний. Проте за такої різноманітності є хороша альтернатива споживчому кредитуванню — накопичувати на великі покупки. Спробуємо розібратися, який варіант кращий, і чому.

Плюси споживчого кредитування

Розглянемо переваги споживчого кредитування.

Товар або послугу позичальник отримує одразу, не чекаючи, коли накопичиться необхідна для оплати сума.

Вибір не обмежується ціною – завжди можна зайняти трохи більше, щоб у повному обсязі задовольнити свої потреби.

Знижується фінансове навантаження на сімейний бюджет – борг гаситься щомісяця частинами, тому залишаються кошти на повсякденні потреби.

Різноманітні варіанти оформлення - ви можете укласти угоду онлайн або в офісі.

Є можливість оформити кредит під 0, та повернути лише позичену суму без відсотків та переплат.

Мінуси споживчого кредитування

Головний недолік споживчого кредитування полягає в тому, що психологічно важко віддавати на регулярній основі свої гроші за товар, який фактично вам належить. Здійснюючи покупки рахунок кредитних коштів, зазвичай, не сильно економлять. При цьому позичальники забувають про те, що повертатись доведеться більше, ніж отримали. Купівля рахунок кредитних коштів завжди обходиться дорожче, ніж власним коштом. І головну роль тут грає переплата, розмір якої часом досягає 100% від наданої в борг суми.

Коли вигідніше звернутися до кредитної організації?

Все залежить від цілей. Якщо ви плануєте придбати новий смартфон, планшет або дрібну побутову техніку, то в цьому випадку є сенс нагромадити необхідну для покупки суму. Причому зробити це можна досить швидко: якщо відкладати протягом трьох місяців частину зарплати, то накопичиться цілком пристойна сума.

Такий варіант є вигіднішим, проте він не підходить для випадків, коли питання придбання товару стоїть дуже гостро. Тим більше якщо мова йде про техніку для роботи – персональний комп'ютер, сканер, принтер. У цьому випадку варто розглянути можливість покупки за рахунок кредитних коштів: користуватися технікою можна буде відразу, не чекаючи, коли накопичиться потрібна сума, а отже, не втративши доходу. Якщо йдеться про оплату дорогого лікування, медикаментів, термінової поїздки, то в цьому випадку накопичити велику суму не вийде. Для таких витрат встановлюються чіткі часові рамки, тому правильним рішенням стане споживче кредитування у банку чи мікрофінансовій організації.

Якщо ви задумали зробити ремонт, збирати на нього вам доведеться дуже довго. Тому краще звернутися до кредитної організації та позичити необхідну суму на таку мету. Вибирайте програми з тривалим періодом кредитування, за якими розмір ануїтету буде меншим — так ви мінімізуєте вплив регулярних платежів на сімейний бюджет.

Як позичати під знижений відсоток?

Якщо ви вирішили придбати якийсь товар за рахунок позикових коштів, то до вибору кредитора необхідно підійти серйозно. Пропозиції фінансових організацій дуже різноманітні. Тому, перш ніж зупинитися на конкретному варіанті кредитування, необхідно врахувати всі нюанси.

Варто звернути увагу на кредитні картки із грейс-періодом до ста днів. Це — один із найефективніших фінансових інструментів для вирішення фінансових проблем. У цьому випадку позичальник має право розпоряджатися наданими у борг коштами на власний розсуд: придбати побутову техніку, закрити заборгованість з комуналки або зробити ремонт. Відсотки за користування позиковими коштами не нараховуватимуться протягом трьох місяців. При погашенні заборгованості власник може повернути всю витрачену суму чи лише частину. Якщо вибрати перший варіант та вносити гроші на рахунок у пільговий період, то користуватися кредитною карткою можна буде безкоштовно.

Можна також звернутися до МФО, обравши компанію, що пропонує безвідсоткові мікрокредити нових позичальників. Важливо розуміти, що у цьому випадку сума буде невеликою, а термін кредитування короткий – не більше тридцяти днів.

Ще один хороший варіант — позичити лише суму, що бракує. Він підходить для тих, хто має якісь заощадження. Вигода очевидна: що менше ви берете, то менше доведеться повертати.

Споживче кредитування може стати хорошим способом вирішення фінансових проблем, але якщо ви правильно розподілите фінансове навантаження. Не варто брати на себе додаткові зобов'язання, якщо без них можна обійтись. І не забувайте, що доведеться регулярно вносити платежі за кредитним договором, варто заздалегідь розпланувати сімейний бюджет.