Коли сама природа турбується про ваше здоров’я: 8 цілющих рослин
16 июля 2023 23:33 421
Коли сама природа турбується про ваше здоров’я: 8 цілющих рослин

Про користь рослин відомо вже дуже давно. Наші прадіди активно збирали листя, кору, стебла та коріння, використовуючи їх для створення лікарських засобів. Не дивлячись на весь прогрес медицини, у лікуванні й досі використовуються цілющі властивості рослин. Пропонуємо вашій увазі підбірку з восьми лікарських рослин, які корисні для здоров’я людини.

Ашваганда

Ашваганда (або індійський женьшень) — це вічнозелений чагарник, який зростає переважно на території Африки та Азії, в деяких районах Близького Сходу та Індії. Протягом тисячоліть цю рослину використовували в аюрведичній медицині для підвищення рівня енергії, зменшення тривог та стресу. Крім цього, ашваганда добре відома своїми антизапальними властивостями.

Численні дослідження довели, що ця трава знижує рівень гормону стресу (кортизолу), тим самим зменшуючи тривогу. Крім того, вона корисна для підтримки сексуального здоров’я чоловіків, підвищуючи лібідо та підтримуючи еректильну дисфункцію.

Ромашка

Ця квітка переважно походить з країн Західної Європи, Азії та Індії. Втім останнім часом вона широко розповсюджена й на території США. Вона має чудові лікарські властивості, адже може зменшувати тривогу та сприяти розслабленню. Крім того, вона добре відома як рослина, що допомагає загоювати рани, зменшувати запалення та набряки.

Ромашка має антиоксидантну, протимікробну, антидепресивну та протизапальну дію. Її використовують для лікування остеоартрозу колінного суглоба, при ПМС та шлунково-кишкових розладах.

Солодка

Це багаторічна трав’яниста рослина сімейства бобових. Її корінь здавна відомий своїми корисними властивостями. Наприклад, він має протизапальні властивості, допомагає знижувати рівень холестерину в крові. Також у нього спазмолітична та детоксикуюча дія.

Корінь солодки від Nature's Way — чудовий засіб з муколітичними властивостями, який посилює секреторну функцію верхніх дихальних шляхів та прискорює виведення мокроти. Крім того, харчові добавки на основі такої рослини ефективні при проблемах з травленням та захворюваннях печінки.

Ехінацея

Ця квіткова рослина росте переважно в східній та центральній частині Північної Америки. Спочатку ехінацею використовували як засіб від зубного болю, болю в кишечнику, судом, подразнень шкіри. Тепер її найчастіше застосовують для скорочення тривалості інфекційних захворювань, а також для профілактики застуди та грипу.

Ехінацея містить речовини, які знімають біль, зменшують запалення, мають противірусну та антиоксидантну дію. Численні дослідження довели, що вона є ефективним засобом при лікуванні верхніх дихальних шляхів.

Імбир

Імбир — рослина родом з Азії. У всьому світі її використовують як прянощі, додаючи до їжі та напоїв. Крім цього, імбир чудово підходить для протидії нудоті та блювоті. Він має протизапальні та антиоксидантні властивості, тож його часто використовують як болезаспокійливий засіб. Науково доведено, що імбир здатний зменшувати біль та збільшувати рухливість у людей з остеоартритом.

Гінкго білоба

Гінкго білоба — це одне з найстаріших видів дерев, яке родом з Азії. Його листя широко використовують для виготовлення різноманітних екстрактів, капсул та таблеток. Гінкго вже давно застосовують для лікування бронхіту, астми, хронічної втоми.

Гінкго білоба від Mason Natural ефективний при головному болю, розладах уваги, запамороченні та гіпертонії. Його також можна вживати людям з деменцією.

Звіробій

Рослина з жовтими квітами росте на території Європи, Західної Азії, Північної Африки, США. Цікаво, що її використовують з лікувальною метою протягом багатьох тисячоліть. Вона ефективна при безсонні, депресії, захворюваннях нирок та легенів.

Звіробій також використовують для зменшення симптомів менопаузи. Він ефективний при шкірних захворюваннях. Також він сприяє загоєнню ран та зменшує м’язовий біль.

Куркума

Ця рослина родом з Південної Азії. Її лікувальні властивості широко використовують протягом останніх тисячоліть. Вона має антиоксидантні, протизапальні та антибактеріальні властивості. Куркуму часто застосовують для лікування травної системи та шкіри. Вона є ефективним засобом при лікуванні інфекцій верхніх дихальних шляхів. Куркума зменшує біль у суглобах при артриті.