iPhone 13 mini: особливий це смартфон чи ні
17 янв 2023 21:05 283
iPhone 13 mini: особливий це смартфон чи ні

iPhone 13 Mini б у вважається доволі популярним та якісним смартфоном. Про це свідчить велика кількість експертних думок. Спеціалісти кажуть про те, що модель має дуже витривалу батарею, плюс найпотужніший у світі процесор. Тож, якщо є бажання нарешті замінити свій гаджет на новий та набагато кращий, то слід подумати про те, щоб купити iPhone 13 mini. Не так давно виробник презентував та вже запустив у продаж чотирнадцяте покоління. Завдяки цьому телефон 13-ої лінійки не подешевшав. Немає ніякого сенсу думати про те, що це станеться найближчим часом. Тому, якщо хтось вже зараз бажає придбати собі iPhone 13 mini, то тоді слід обирати модель бу. Ціна на неї менше, а функціонал буде такий самий.

Переваги та особливості iPhone 13 mini

Можна придбати смартфон на 128, 256 та 512 Гб. iPhone 13 mini на 1 Тб не запропонований виробником, точно, як і на 64 Гб. Це потрібно враховувати, якщо розміри пам'яті грають важливу роль для потенційного покупця. Обрати телефон можна у будь-якому кольорі. Це білий, синій, червоний, чорний або ж рожевий.

За назвою без проблем можна здогадатися, що за своїми розмірами гаджет дійсно доволі маленький. Всього 5.4 дюйма становить дисплей. Він максимально компактний, проте багато хто каже про те, що це перевага, оскільки смартфон дійсно зручний для експлуатації. Особливо це актуально для підлітків, дітей або літніх людей. Вони зможуть керувати iPhone 13 mini просто однією рукою.

Відомо з технічних властивостей, що iPhone 13 mini підтримує роздільну здатність о 1080 x 2340. Якщо розглядати саме клас преміум, то це середній показник. Яскравість моделі регулюється. Мінімально вона складає 800 ніт. А максимально 1200 ніт. Якщо порівнювати телефон з минулим поколінням, то показник приблизно на 30% вищий за те, що було раніше й це великий плюс.

Чим може вразити дисплей?

Точність передачу кольору iPhone 13 mini просто ідеальна. Вона дійсно на висоті. Офіційний показник, який називають всі експерти, складає Delta-E 0.27. Спеціалісти кажуть про те, що чим нижче ця цифра – тим краще. У телефоні є одразу декілька інтелектуальних функцій, розрахованих саме на дисплей. Вважається, що вони можуть самостійно аналізувати температуру навколишнього світла та адаптуватися під неї, плюс ще робити відтінки насиченішими під прямими сонячними променями.

Розміри гаджета впливають на камеру?

 

Ніша фронтальної камери на iPhone 13 mini була зменшена на 20%. Завдяки цьому екран здається більшим, плюс дивитися контент на ньому теж набагато зручніше. Але слід зазначити, що для редагування фото, відео, створення великих дописів для соціальних мереж, таблиць чи текстів для роботи смартфон замалий. Можна звикнути та знайти оптимальний варіант, як все це організувати, але потрібний час на це. Набагато простіше обрати телефон 13 покоління з більшим екраном, якщо потенційний користувач знає, які програми йому потрібні, для чого та як часто він буде їх експлуатувати. Для звичайного повсякденного використання iPhone 13 mini точно підходить.