Де можна використовувати портативні електростанції?
3 янв 2024 19:56 119
Де можна використовувати портативні електростанції?

Переносні електростанції призначені для зберігання електроенергії в акумуляторах. Більшість портативних електростанцій використовують літій-іонні акумулятори для зберігання енергії. Після заряджання вони можуть живити широкий спектр пристроїв, включаючи смартфони, ноутбуки, фотоапарати, освітлювальні прилади та невелику побутову техніку. 

Функції мобільних електростанцій

Застосування портативних електростанцій найбільш знадобиться в дорозі, що робить їх ідеальними для любителів активного відпочинку, мандрівників і всіх, кому потрібна енергія далеко від традиційних джерел її постачання.

Головною перевагою портативних електростанцій є те, що вони можуть працювати в місцях, де електрика недоступна. Вони можуть заряджатися як від сонячних батарей, так і від електричних розеток.

Типи портативних електростанцій

Існує два основних типи портативних електростанцій:

  1. Аварійні. Такі прилади мають вбудований акумулятор для живлення обладнання, тому використання портативних електростанцій при відключенні світла – їх головне призначення. Окрім того, подібне устаткування також підходить для живлення освітлення, побутової техніки, систем безпеки тощо.
  2. Мобільні. Подібне обладнання має вбудовані акумулятори, основне призначення яких — це зарядка стільникових гаджетів, таких як смартфони, планшети та ноутбуки. Вони підходять для використання в польових умовах, де немає доступу до зовнішнього джерела живлення.  

Використання портативних електростанцій у подорожах – це оптимальне рішення, якщо ви збираєтесь в похід чи просто на пікнік. На відкритому повітрі в далечині від джерел струму пристрій Sun Energy вам буде в пригоді. Ви завжди залишатиметесь на зв’язку.

Як вибрати портативну зарядну станцію?

Як вибрати портативну зарядну станцію?

Можливості портативних електростанцій дозволяють споживачам заряджати електронні пристрої в різних ситуаціях, наприклад, на природі, за кермом, під час роботи в саду, або якщо в домі не постачається електрична енергія. Станції такого типу працюють безперебійно, і вони надзвичайно прості в експлуатації. 

При виборі відповідної моделі слід звернути увагу на кілька важливих параметрів. Один з них – це потужність. Вона залежить від ємності акумулятора. Пристрої з низьким енергоспоживанням (210 – 600 - 700 Вт) рекомендуються для зарядки мобільних телефонів, розумних годинників, планшетів і фотоапаратів. Середня потужність (0,7 - 2 кВт) підходить для смартфонів, ноутбуків, автомобільних навігаційніх систем, газових котлів та невеликих світлодіодних ламп. А до станцій з високим рівнем потужності (до 5 кВт) можна підключати одразу декілька приладів у квартирах, приватних будинках чи навіть котеджах.

Портативна станція зарядна також може бути оснащена додатковими функціями, такими як світлодіодні ліхтарі, РК-дисплеї та захист від перенапруги і перегріву.

Виходячи з цього, використання портативних електростанцій на кемпінгу, під час відсутності постачання електроенергії чи в місцях, де просто немає розетки – є найкращим рішенням, для того щоб ви могли й надалі користуватися своїми гаджетами та бути на зв’язку.