Які сережки вважаються класикою
22 нояб 2022 21:53 387
Які сережки вважаються класикою

В основі класичних ювелірних виробів лежать прикраси часів ампіру та класицизму, яким характерні симетрія, стриманість та впорядкованість. Особливої яскравості аксесуарам надають вставки дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння — діаманти, рубіни, сапфіри, смарагди, топази тощо. 

Види класичних сережок

Класичні сережки — вироби, над якими не владна мода. Навіть по закінченню століть вони успішно доповнюють образ лаконічністю та елегантністю.

lcO2Ksxu8MqjhkJgnVGirNpx5KmKQ1ltH1dI2DK5bXeV0xKV4sIYgsNnfwhTpCtw8KDodGMrLG5RskR9n0UlNVqaodrakaPpS36XgPZGX1BeBCdmvlcJRNCXdQbjKG3Q0wbyXlbYnjh5p0P5v51WPLBA8dSVFv6L_i_fPC5lS1_-KlGKmqxq-n3EWJce8A

Сережки-пусети

Щільно кріпляться прямо на мочці вуха за допомогою шпильки та спеціального капелюшка, практичні в щоденному носінні. Надійний замок виключає втрату сережок:

  1. Гвинтовий замок — капелюшок закручується по різьбі шпильки.
  2. Кнопковий замок — наявність двох кнопок з обох боків виробу запобігає його втраті.
  3. Штифт — застібається до клацання, має вигляд диска-метелика.

Декорують пусети найчастіше вставкою одного великого каменя: так вироби мають елегантний та лаконічний вигляд. Вставками можуть бути дорогоцінні та напівдорогоцінні камені: діамант, рубін, топаз, перли, гранат, фіаніт, кварц, аметист тощо.

Сережки-пусети можуть бути самостійними прикрасами та поєднуватися з іншими акцентними виробами: браслетом, ланцюжком, каблучкою, кулоном. Є чудовим варіантом для повсякденного життя, прекрасно вписуються в будь-який лук, підкреслюють елегантність, романтичність та жіночність власниці.

Сережки з англійським замком

Аксесуари виготовлені на основі англійського замка — обидві сторони виробу кріпляться одна до одної за допомогою пружинного затискача. Під час повсякденного носіння не викликають дискомфорту, не плутаються у волоссі, легко одягаються та знімаються. Декором цієї моделі є великі дорогоцінні та напівкоштовні камені або розсип дрібних камінців. Прикраса успішно поєднується з романтичним, повсякденним, суворим та елегантним образами. 

Сережки-конго

Класичні тонкі кільця, діаметр яких від 1 до 10 сантиметрів та більше. Види застібок моделі:

  1. Конго — штифт протягується в металеву трубочку на протилежному боці виробу. Використовується для тонких та порожнистих прикрас.
  2. Замок-шпилька — швензу фіксує спеціальна засувка. Аксесуар з таким замком необхідно приміряти перед покупкою, щоб уникнути великої відстані між прикрасою та мочкою вуха.

Декорують прикраси діамантовою гранню, кольоровою емаллю, доріжками дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, підвісками та рухомими намистинами. Виріб відмінно поєднується з масивними та лаконічними каблучками, браслетами, успішно доповнює офіційний, романтичний або повсякденний дрес-код. Широкі конго ефектно виглядають у поєднанні з маленькими пусетами.