Мікродобрива, їх особливості та види.
19 сент 2020 22:36 1257
Мікродобрива, їх особливості та види.

Мікродобрива, їх особливості та види.

Велике значення мікродобрива, до яких входять мікроелементи, вносять у збільшення сільськогосподарських культур.  Для хорошої життєдіяльності культивованих рослин необхідні такі речовини. Втім потрібно їх вносити у зовсім малих кількостях. Важливу роль в обміні речовин відіграють мікроелементи, до того ж мікроелементи не можна замінити іншими речовинами.  Мікродобрива також використовуються для підвищення імунітету рослин.

Такі мікроелементи входять до складу добрив:

  • Залізо;
  • Мідь;
  • Кобальт;
  • Марганець;
  • Молібден;
  • Бор;

Лише якщо в грунті не вистачає певних речовин – тоді використовують препарати  з мікроелементами. Для прикладу, мала кількість міді використовується в торф'яних грунтах, нестачу молібдену – спостерігаємо в дернових.  Для того щоб підвищити врожайність та зробити більш сильною кореневу систему,  використовуються також мікродобрива. Найкращою профілактикою великої кількості рослин – є мікродобрива.

Використання в сільському господарстві видів мікродобрив:

  1. Цинкові.  Обробка цими добривами  використовується для тих видів грунтів, в яких використовувалися фосфорні мікродобрива раніше.  Звичайно що цей вид мікродобрив збагачений цинком.
  2. Молібденові.  Використовувати цей вид мікродобрив можна на вилущених чорноземах, та на кислих дерново-підзолистих грунтах. В основному використовується для підготівлі  та передпосівної  обробки рослин.
  3. Марганцеві. Використовують на супіщаних і піщаних грунтах, та чорноземах.  Застосовують для обробки насіння і грунту перед посадкою.
  4. Борні. На основі борної кислоти.  Для передпосівної обробки грунту, на яких планують висадити  плодові або квіткові культури.
  5. Мідні. Для використання замочування насіння перед посівом, підживлення позакореневого та обробки грунту. Мідний купорос – найбільш відомий.
  6. Кобальтові. Найвідоміші препарати – хлористий кобальт та сульфат кобальту. Використовується таке добриво для позакореневого підживлення та обробки грунту. Для таких видів грунтів як карбонатні, чорнозем та дерново-підзолисті лісові.

Форма випуску мікродобрив:

  1. Комплексні. У виді капсул. Розчиняються у грунті  та забезпечують протягом тривалого часу підживлення рослин.
  2. Солі органічних кислот.  Доцільно використовувати для грунтів із слабо кислим та кислим середовищем. Найбільшою перевагою цієї групи є вартість.
  3. Мікродобрива в халатній формі. Характеризуються низькою токсичністю і відмінно розчиняються у воді, рослинами повністю засвоюються.
  4. Солі гумінових кислот. Характеризуються високою розчинністю, можна застосовувати кілька разів за сезон, концентрація мікроелементів невелика.

На сайті lnzweb.com  ви можете обрати потрібне саме вам мікродобриво.