Меблеві фасади МДФ та їх переваги
25 фев 2024 14:35 94
Меблеві фасади МДФ та їх переваги

Далеко не кожна людина може собі дозволити меблі із дерева, крім того за такими меблями досить важко доглядати. Саме тому на українському ринку користуються дуже великим попитом меблі із МДФ. Меблі із таких універсальних матеріалів будуть відмінно виглядати в будь-якій кімнаті. Подібні вироби виготовляються із використанням сучасних технологій та екологічної сировини. Завдяки еластичності та незвичному дизайну, МДФ дозволяє реалізувати дизайнерські задумки і зробити інтер'єр унікальним.
Bauhauz - це одна із найбільших компаній в Україні,  що обслуговує будівельні компанії та підприємства із виготовлення меблів, пропонуючи та надаючи взаємовигідні умови співробітництва. На сайті  https://lamiform.com.ua/ru/mebelnye-fasady-mdf/ можна знайти продукцію різних цінових категорій. Асортимент завжди поповнюється новими колекціями.

Переваги використання МДФ

МДФ являє собою щільні волокна деревини.  Від початку вони обробляються за допомогою сполучених речовин, потім підпадають під прес та вплив високих температур, наділі - під шліфування. Виробництво меблевих фасадів МДФ - це досить об'ємний процес, завдяки якому можна отримати щільний та стійкий матеріал. До інших переваг, якими наділені меблеві та кухонні фасади із МДФ, відносяться:

  • відсутність неприємних запахів, тому матеріали можуть бути використані для дитячої кімнати або спальні;
  • стійкість до утворення грибків та плісняви;
  • міцність до впливу різноманітних зовнішніх факторів: подряпин, ультрафіолетових променів, перепадів температур та погодних умов;
  • стійкість до забруднень;
  • висока еластичність;
  • простота догляду;
  • великий вибір кольорів фасадів МДФ.

Матеріали не визивають алергії та не спроможні виділяти шкідливі для людини речовини.

Особливості асортименту

В каталозі фасадів МДФ в наявності широкий асортимент товарів, серед яких виділяють 3 найбільші групи:

  • Фасади пластик постформінг. Під впливом високої температури та тиску вкриті пластиком плити із МДФ. На початку поверня вкривається крафт-папером, попередньо пропитується смолами, потім наноситься покриття із акрилових смол та сам пластик. Найперші такі матеріали з'явилися в Німеччині більше ста років тому. Пластик абсолютно екологічний та водонепроникний, він може бути прямий, вигнутий та кривий.
  • Фасади із ПВХ, 3D акриловою кромкою - декоративні вироби на основі жорсткого ПВХ, які використовуються в якості облицьовки меблевих поверхонь. Завдяки високій еластичності  та стильному декору можна вибрати форму та колір на будь-який смак.

Рекомендація від нас обирати матові фасади МДФ або фасади МДФ глянцеві, які будуть гармонійно поєднуватися з різними видами меблів.

Вибір меблевих фасадів МДФ для кухні:

В залежності від розміру кухні, освітлення та задуманого дизайну існує потреба підібрати декор та колір. Наприклад, для кухні підійде фасад МДФ, оформлений в світлих тонах або ж із контрастними предметами. Перш ніж купити МДФ фасади для кухні, варто звернути увагу на такі характеристики:

  • Підвищення вологостійкості  у зв'язку із необхідністю готувати їжу та виконувати вологе прибирання.
  • Щільність повинна бути максимальною, щоб оздоблення було отримане щільним та довготривалим.
  • Стійкість до впливу світла, вигорання, інакше стіни пожовкнуть та будуть виглядати мало естетично.
  • Екологічність - матеріал не повинен виділяти шкідливих речовин при взаємодії із теплом, вологою та парами.
  • Практичність - такі вироби повинні легко очищуватися від постійних забруднень.

Обираючи оздоблювальні матеріали слід звертати увагу також на дизайн, на колір, на текстуру і на склад, а також на корисні властивості матеріалу.