Єдиний державний реєстр - поради щодо використання.
1 фев 2021 19:32 889
Єдиний державний реєстр - поради щодо використання.

Єдиний державний реєстр - поради щодо використання.

На даний момент в Україні зареєстровано офіційно близько 150 реєстрів, але Єдиний державний реєстр за пошуковими запитами вважається самим затребуваним. Кому і навіщо потрібен пошук по ЄДР юридичних та фізичних осіб?

Перевірити дані  в Єдиному реєстрі любої української компанії – у цьому його цінність. Для прикладу:

  • Поточний статус компанії, дані про дату реєстрації та засновників, здійснювані види діяльності компанії, розмір статутного капіталу та її місцезнаходження;  
  • Приналежність контрагента до групи компанії, судова історія, санкції, боргові зобов язання перед іншими фірмами та співробітниками;
  • Фінансовий стан: участь у тендерах, планові перевірки, конкурентоспроможність на ринку, основні фінансові показники;
  • Структура компанії: акціонери та засновники, будь-які зміни в діяльності компанії, керівний склад та зв`язок із другими особами.

Всю вищенаведену інформацію ви можете дізнатися із допомогою пошуку в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб. Та у недосвіченого користувача, є велика ймовірність, що виникнуть деякі складнощі в роботі з ЄДР. 

Як Єдиний державний реєстр використовувати самостійно?

Для перевірки даних про компанію самостійно, слід  затребувати виписку з ЄДР. Виписка буде становити інформацію про діючі ліцензії, про співробітників та майно компанії. Дана послуга не є безкоштовною. Вартість пошуку в Єдиному державному реєстрі буде залежати від тих даних що є у вас на початку. В подальшому користувач має  ідентифікувати свою особу, із наведеного списку вибрати вид запиту, обрати критерії пошуку і насамкінець  сплатити перевірку в Єдиному державному реєстрі одним із способів оплати.

Та все ж можна зробити завдання простішим й отримати пакет з даними зручніше і швидше.

Аналітична система YouControl вміщує в собі повну інформацію про українські компанії з Єдиного державного реєстру (тут).

Правила пошуку даних Єдиного реєстру в YouControl.

 Система YouControl використовуєне тільки дані Єдиного державного реєстру, але ще й збирає досьє із декількох десятків реєстрів та державних баз водночас. Щоби знайти інформацію про компанію треба:

  • Ввести код ЄДРПОУ або ж назву підприємства;
  • Або ж використати адресу або ж номер телефона;
  • Знайти дані про ФОП можливо за ІПН або ж за прізвищем. 

Після введення даних за хвилину на екрані ви побачите всі дані з Єдиного реєстру та з інших інформаційних джерел у форматі зручного досьє.​​​​​​​