Важливі дрібнички!
12 мая 2013 22:26 2135
Важливі дрібнички!

Дитина ще не народилася, а любляча матуся вже мріє бачити її здоровою і щасливою. Буде хлопчик чи дівчинка? А як ми назвемо дитятко? Мабуть, кожен з посмішкою згадав ці приємні моменти. Як цікаво і активно обговорюється ім’я майбутнього спадкоємця…

Так, нічого не буває зайвим, коли мова йде про головне: життя, здоров’я, стосунки у сім’ї. І щоб радість приємних хвилин не засмучували звичайні дрібниці дуже хочу звернути увагу читача на необхідність завжди бути уважним. А саме, мова йде про отримання вами документів, які посвідчують особу: найпершим стає свідоцтво про народження дитини. Дуже важливо ретельно перепровірити правильність написання кожної букви у цьому документі. Помилка може закрастися як у дані про дитину так і графу про її батька чи матір. Наприклад, у прізвищі Лисюк написано Лесюк, або невірно вказано по-батькові: Анатоліївна замість Антонівна і т.д.

Якщо ви вчасно не виявите помилку, вона «приживеться», а надалі вийде плутанина з документами про навчання, роботу, одруження та інше.

Життя проходить надто швидко, щоб дозволити засмутити вас і близьких людей через такі дрібниці як неправильно написана літера. Але наслідком таких помилок стають довгі місяці, протягом яких встановлюється істина. Чи насправді, наприклад, донька Бабич має право на призначення пенсії по втраті годувальника-матері, прізвище якої в документах писалося як Бабіч? Всього одна буква! Але якою вона може видатися важливою!

Тому я б хотіла щоб у всіх вас було поменше несподіваних проблем. Будь-ласка, звертайте увагу відразу, коли отримуєте будь-який важливий «папірець» на те, як у ньому написані ваші прізвище, ім’я, по-батькові чи інші відомості. Наскільки вони є правильними і чи співпадають з тими даними, які вже містяться у паспорті чи свідоцтві про народження.
Якщо виявите неточність, не соромтеся і відразу ж звертайтеся до тієї особи, яка видала вам цей документ.
Якщо помилку виявлено через багато років або з інших причин немає можливості звернутися до органу, який видав документ з помилкою – слід звернутися до суду.

Чим швидше ви переконаєтеся, що у ваших документах та документах ваших батьків і дітей все написано вірно, тим безхмарнішим буде майбутнє, коли прийде час оформляти спадщину, пенсію чи дозвільні документи на подорож за кордон.

 

Щиро бажаю всім успіху - Сьора Оксана Миколаївна.

А якщо ситуація видасться надто складною – телефонуйте:  095-337-44-63, 067-520-06-56
Адреса електронної пошти – son_som@mail.ru